Tvoje grlo je tvoja moč.

Button
Za boljšo uporabniško izkušnjo na spletni strani Septabene uporabite brskalnik Google Chrome, Safari ali Mozilla Firefox ipd.

Pastile ali pršilo – kaj izbrati?

Gotovo se je tudi vam že zgodilo, da ste se zbudili z bolečim grlom ali pa vas je praskanje v grlu zmotilo med dolgim sestankom. Ne glede na okoliščine je pomembno ukrepati že ob prvih simptomih (ob praskanju in zbadanju v grlu ali suhi sluznici). Pastile in pršilo Septabene s trojno močjo hitro olajšajo bolečino, zmanjšujejo vnetje in odpravljajo vzrok okužbe.

Kako izbrati med pastilami in pršilom?

Pastile so zelo razširjena oblika, primerna za uporabo v različnih situacijah. Pastile Septabene so prijetnega okusa. Njihova prednost je tudi, da vlažijo ustno sluznico. Delujejo hitro, njihov učinek nastopi že v prvih minutah. Jemljejo se lahko večkrat na dan. Otroci, starejši od 6 let, lahko vzamejo 3 pastile na dan, odrasli pa 3 do 4.

Tudi pršilo Septabene je učinkovito in enostavno za uporabo. Primerno je predvsem tik pred spanjem, ponoči, na sestanku ali na poti. Nekaterim bolj ustreza tudi zato, ker olajšanje občutijo že po 1 razpršku. Odmerjanje je enostavno. Za odrasle in otroke, starejše od 6 let, zadostuje 3 do 5 razprškov na dan.

Katere pastile so prava izbira zame?

Pri pastilah je zelo pomembna kakovost. Nekatere se zaradi slabše kakovosti lahko lepijo na jezik ali ustno sluznico, drobijo ali pa niso prijetnega okusa, kar prav tako negativno vpliva na našo izkušnjo.

V primerjavi s tabletami proti bolečemu grlu pastile prijetno vlažijo sluznico in olajšajo požiranje (tudi sline). Zmoti nas lahko njihov okus ali pa neprijeten občutek omrtvičenosti, ki ga povzročajo. Ta ni povezan z večjo učinkovitostjo, ampak je posledica delovanja lokalnega anestetika. Septabene zaradi svoje edinstvene sestave (vsebujejo nesteroidni antirevmatik benzidaminijev klorid in antiseptik cetilpiridinijev klorid) učinkovito lajšajo bolečino brez omrtvičenja. Več o delovanju različnih učinkovin lahko preberete tukaj.

Pastile Septabene so visokokakovostne pastile nove generacije. Zaradi okrogle oblike brez ostrih robov so prijetne za jemanje. Odmerjanje je enostavno. Izbiramo lahko med različnimi okusi – po evkaliptu, limoni in medu ter limoni in bezgu. Pastile Septabene so prava izbira, ko želimo hitro odpraviti bolečino v grlu, zato poskrbimo, da jih imamo vedno v domači lekarni.

Učinkovitost in varnost pastil Septabene sta klinično dokazani. (1) Nedavna študija v laboratoriju pa je potrdila protivirusno delovanje pastil z edinstveno kombinacijo benzidaminijevega klorida in cetilpiridinijevega klorida na SARS-CoV-2. (2)

Pomembna je tudi dolžina cevke pršilnika

Pri okužbah zgornjih dihal vnetje ni omejeno le na majhen del grla, ampak pride tudi do vnetja v ustih in vnetja okoliških tkiv, zato je dobro, da zdravilo doseže širše območje. Pri pršilu Septabene je pršilnik oblikovan tako, da s širokim kotom razprševanja že z enim razprškom zajame večjo površino v ustih in žrelu ter tako doseže vse okužene dele. Lažje in učinkovitejše razprševanje pa omogoča kratek fiksiran nastavek (cevka za pršenje).

Ali ste vedeli?

Daljša cevka na pršilniku je manj primerna, saj lahko izzove refleks bruhanja, ob stiku z ustno sluznico se lahko tudi okuži. Tem težavam se pri pršilnikih s krajšo cevko izognemo.

Pršilo Septabene je enostavno in priročno, saj predhodno nastavljanje ali čiščenje cevke ni potrebno.

Prijeten okus, ki pomiri boleče grlo

Pastile in pršilo Septabene vsebujejo edinstveno kombinacijo dveh učinkovin, ki s trojno močjo hitro olajša bolečino, blaži vnetje in odpravlja vzrok okužbe že ob prvih znakih bolečega in vnetega grla. Pastile so na voljo v različnih okusih, od najbolj priljubljenega po evkaliptu do toplejših okusov po limoni in bezgu ter po limoni in medu.

Pršilo Septabene ima okus po mentolu in je zaradi enostavne uporabe še posebno primerno tik pred spanjem, ponoči, na sestanku ali na poti.

Katera oblika pa najbolj ustreza vam?

Poskrbite, da boste imeli Septabene v obliki pastil ali pršila vedno v domači lekarni.

Literatura
  1. Košir P. Primerjalna raziskava terapevtske enakovrednosti med testnim in referenčnim zdravilom fiksne kombinacije 3 miligramov benzidaminijevega klorida in 1 miligrama cetilpiridinijevega klorida pri preiskovancih z vnetim žrelom, povezanim z okužbami zgornjih dihal. Med Razgl 2015; 54 (3): 433–42.
  2. Steyer A, Marušić M, Kolenc M, Triglav T. A Throat Lozenge with Fixed Combination of Cetylpyridinium Chloride and Benzydamine Hydrochloride Has Direct Virucidal Effect on SARS-CoV-2. COVID. 2021; 1(2):435-446. https://doi.org/10.3390/covid1020037

Preberite več o težavah z grlom.

Vsi članki