Tvoje grlo je tvoja moč.

Button
Za boljšo uporabniško izkušnjo na spletni strani Septabene uporabite brskalnik Google Chrome, Safari ali Mozilla Firefox ipd.

Pogosta vprašanja

Kako se Septabene razlikujejo od drugih izdelkov za grlo na trgu?

Septabene s trojno močjo so prava izbira že ob prvih znakih bolečega in vnetega grla. Vsebujejo benzidamin, ki olajša bolečino in vnetje, in cetilpiridinij, ki odpravlja vzrok okužbe.

Edinstvena kombinacija teh dveh učinkovin ima trojno moč, saj deluje:

  • protimikrobno,
  • protibolečinsko,
  • protivnetno.

Koliko časa lahko jemljem Septabene?

Priporočljivo je, da Septabene jemljete največ 7 dni. Če se v 3 dneh simptomi in znaki ne izboljšajo ali se poslabšajo oziroma se pojavijo novi, na primer zvišana telesna temperatura, se posvetujte z zdravnikom. Z njim se posvetujte tudi, če se težava ponavlja.

Ali so Septabene primerne za otroke?

Septabene so na voljo v obliki pastil in pršila. Obe obliki lahko uporabljajo odrasli in otroci, starejši od 6 let. Pri odločitvi, katero izbrati, lahko upoštevate otrokove želje: pastile se v ustih počasi topijo, pršilo pa je hitro in enostavno za uporabo. Obe obliki s trojno močjo že ob prvih znakih bolečega in vnetega grla:

  • hitro olajšata bolečino,
  • blažita vnetje,
  • odpravljata vzrok okužbe.

Nosečnost in dojenje

Nosečnice in doječe matere se pogosto sprašujejo, katera zdravila lahko jemljejo. Pomembno si je zapomniti, da se je v teh obdobjih pred začetkom jemanja kateregakoli zdravila priporočljivo posvetovati z zdravnikom ali s farmacevtom.

Ali pastile Septabene vsebujejo sladkor?

Ne, pastile Septabene ne vsebujejo sladkorja in so primerne tudi za bolnike s sladkorno boleznijo.

Ali pršilo Septabene vsebuje alkohol?

Alkohol je ena od pomožnih sestavin. Pripomore k boljši topnosti učinkovine ter s tem k večji učinkovitosti in varnosti izdelka. Če izdelek uporabljamo v skladu z navodili, je količina zaužitega alkohola minimalna, zato je pršilo primerno tudi za otroke, starejše od 6 let.